Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Володимир Мула

всі матеріали автора

Очільники українських телеканалів вимагають у Турчинова захистити журналістів

Розмір тексту:   24 квітня 2014 р., 17:38
Очільники українських телеканалів вимагають у Турчинова захистити журналістів

Керівники українських телеканалів вимагають припинити переслідування журналістів та налагодити телевізійне мовлення в окремих містах на сході України.

Керівники українських телеканалів стурбовані непоодинокими випадками погроз та застосуванням фізичного насильства до журналістів, які працюють у окремих містах на сході України та ситуацією довкола перебоїв з ретрансляцією й часткового припинення ТВ мовлення українських каналів в цих регіонах.

Керівники телеканалів звертаються до в.о. Президента Олександра Турчинова з вимогою виконання законодавства України щодо захисту прав журналістів, а саме забезпечити безпеку роботи журналістів у окремих містах на сході країни силами співробітників Служби Безпеки України, а також забезпечити безперебійне мовлення в східних регіонах країни.

"Останнім часом професія журналіста стала однією з найбільш небезпечних. Журналісти та оператори телекомпаній при виконанні службових обов'язків у окремих містах на сході країни все частіше стикаються з порушенням своїх прав на достовірне та об'єктивне висвітлення подій. Ми переконані, що особливо в кризовій для країни ситуації та стані інформаційної війни, потрібно більше уваги приділяти забезпеченню безпеки журналістам та сприяти їхній професійній діяльності. Також задля донесення до населення України оперативної інформації про події в країні необхідно забезпечити стабільне ТВ мовлення шляхом організації належного контролю доступу до ТВ ретрансляторів та комунікацій, що забезпечують функціонування ретрансляторів. Це першочергові та необхідні умови для реалізації конституційного права громадян на інформацію", - йдеться у листі до в.о. Президента Олександра Турчинова.

Телеканали пропонують усім представникам ЗМІ звернутися до в.о. Президента України з відповідними вимогами.

Публікуємо текст листа повністю.

"Виконуючому обов'язки Президента України

Турчинову О.В.

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Шановний Олександре Валентиновичу!

Керівники українських телеканалів стурбовані непоодинокими випадками погроз та застосуванням фізичного насильства до журналістів, які працюють у окремих містах на сході України та ситуацією довкола перебоїв з ретрансляцією й часткового припинення ТВ мовлення українських каналів на цих територіях.

Останнім часом професія журналіста стала однією з найбільш небезпечних. Журналісти та оператори телекомпаній при виконанні службових обов'язків у окремих містах на cході країни все частіше стикаються з порушенням своїх прав на достовірне та об'єктивне висвітлення подій. Ми переконані, що особливо в кризовій для країни ситуації та стані інформаційної війни, потрібно більше уваги приділяти забезпеченню безпеки журналістам та сприяти їхній професійній діяльності.

Також задля донесення до населення України оперативної інформації про події в країні необхідно забезпечити стабільне ТВ мовлення шляхом організації належного контролю доступу до ТВ ретрансляторів та комунікацій, що забезпечують функціонування ретрансляторів. Це першочергові та необхідні умови для реалізації конституційного права громадян на інформацію.

Ми звертаємось до Вас з вимогою виконання законодавства України щодо захисту прав журналістів, а саме забезпечити безпеку роботи журналістів у окремих містах на сході України силами співробітників Служби Безпеки України, а також забезпечити безперебійне мовлення в східних регіонах країни.

З повагою,

Генеральний директор "Телерадіокомпанії "Студія 1+1" у формі ТОВ
Ткаченко Олександр

Директор ТОВ "Телерадіокомпанія "Україна"
Миргородська Марина

Голова правління ПАТ "Міжнародний Медіа Центр – СТБ"
Бородянський Володимир

Директор-Президент ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV)
Богуцький Олександр

Генеральний директор ТОВ "Новий канал"
Локотко Володимир"

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим