Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

У Воронежі затримали журналіста "1+1"

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула19 липня 2014 р., 12:54
У Воронежі затримали журналіста "1+1"

У Воронежі співробітники російського імміграційного контролю УФМС затримали журналіста програми "Спецкор" Євгена Агаркова.

За інформацією, він висвітлював справу українського офіцера Надії Савченко, яка перебуває в місцевому СІЗО.

Українця затримали в готелі, в якому він проживав. Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності.

У п'ятницю відбулося засідання адміністративного суду.

Згідно з його рішенням, журналіста оштрафували на 2000 рублів і відправили в міграційний ізолятор в село Єлизаветівка - за 160 км від Воронежа.

У зв'язку із затриманням журналіста український консул звернувся до МЗС Росії з проханням під особисту відповідальність відпустити Агаркова, щоб він повернувся додому, але в МЗС Росії відмовили.

Як відомо, Савченко після 30 днів боїв у складі добровольчого батальйону "Айдар" потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя (Луганська область) 18 червня. 23 червня Міноборони пообіцяли звільнити Савченко "найближчими днями".

8 липня вона опинилася в Росії у воронезькому СІЗО.

У Слідчому комітеті РФ заявляють, що Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною російськими органами у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом.

9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Обласний суд залишив її під вартою до 30 серпня.

Європейський суд з прав людини 15 липня почав провадження усправі української льотчиці Надії Савченко проти Росії, надавши справі статус пріоритетної.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: телеканал 1+1 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим