Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Україна відмовляється від Євробачення на 1 рік

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула19 вересня 2014 р., 13:37
Україна відмовляється від Євробачення на 1 рік

Національна телекомпанія України у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (ЄМС) прийняла рішення відмовитися від участі у пісенному конкурсі "Євробачення-2015".

За словами прес-служби мовника, це - вимушений крок. В НТКУ сподіваються, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року.

"Ми розуміємо, що Євробачення – це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти – ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення", – прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Те, що нині проведення нацвідбору "Євробачення-2015" в Україні не на часі, підтверджують і артисти. Обговорюючи участь у конкурсі, більшість відомих музикантів запевнили, що зараз відмовилися б від цієї можливості.

"Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі виключно з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору "Євробачення-2015" доцільніше спрямувати на більш важливі потреби", – зазначив продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський.

У даний час НТКУ проводить перемовини з Європейською мовною спілкою щодо трансляції півфіналу та фіналу конкурсу.

Як відомо, "Євробачення-2015" проходитиме 19, 21 та 23 травня у Відні. Австрія отримала право провести у себе фестиваль завдяки перемозі Кончіти Вурст на "Євробаченні-2014", що проходило у столиці Данії - Копенгагені.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Теги: Євробачення НТКУ 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим