Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Суд ухвалив позов Нацради і заборонив трансляцію РБК-ТВ на території України

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула19 вересня 2014 р., 17:55
Суд ухвалив позов Нацради і заборонив трансляцію РБК-ТВ на території України

Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України російського телеканалу РБК-ТВ, винісши ухвалу про забезпечення адміністративного позову регулятора.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"29 серпня судом було відкрито провадження у справі за позовом Національної ради до ЗАТ "РБК-ТВ" (Російська Федерація), щодо заборони поширення цієї російської програми. На думку регуляторного органу, інформація, яка подається в програмах відповідача, має метою негативний пропагандистський вплив на свідомість громадян з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі на грунті політичних подій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, суд встановив ряд порушень чинного законодавства, "що проявляється у поширенні недостовірної інформації, яка пропагує агресивні дії, посягання на територіальну цілісність України".

"Таким чином, 12 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив клопотання Національної ради і зобов'язав ЗАТ РБК-ТВ, ТОВ "Агентство "Клас", яке володіє неповним правом на використання програми РБК-ТВ на території України, і зобов'язав провайдерів програмної послуги тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах України зазначеної іноземної програми до набрання законної сили рішення по справі. Ухвала підлягає негайному виконанню", - повідомили в Нацраді.

Нагадаємо, 7 серпня 2014 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення заборонити ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ" в Україні.

Всього станом на ранок 19 вересня Нацрада за антиукраїнську пропаганду прийняв рішення заборонити трансляцію в Україні 15 російських каналів: "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Росія-24", "TVCI", "Росія-1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Зірка", "Рен-ТВ", "РБК-ТВ", Life News, Russia Today, "Історія".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: espreso.tv
Теги: Нацрада Суд 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим