Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Аваков розпорядився провести обшуки у представників російських телеканалів та на "Інтері"

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула24 жовтня 2014 р., 15:55
Аваков розпорядився провести обшуки у представників російських телеканалів та на "Інтері"

Головне слідче управління МВС України 24 жовтня провело в Києві низку слідчих дій, зокрема обшуків, в офісах трьох суб'єктів інформаційної діяльності.

А саме у ВАТ "Об'єднання російських телеканалів", яке представляє "Перший канал" (РФ); у ВАТ "Торсат", що володіє та розпоряджається правами на трансляцію російських телеканалів в Україні; у ВАТ "Саттелеком", який надає технічні послуги з трансляції супутникового сигналу російських телеканалів в Україну.

Як повідомляє прес-служба МВС, слідчі дії проводяться в рамках кримінального впровадження за фактами фінансування дій, скоєних з метою зміни або повалення конституційного устрою або захоплення державної влади (ч.4 ст.110-2 КК України).

"Слідством на даний час встановлено, що зазначені суб'єкти інформаційної діяльності, порушуючи рішення Окружного адміністративного суду Києва, продовжують трансляцію на територію України російських телеканалів", - сказано в повідомленні.

Крім того, правоохоронці встановили, що вони здійснюють інформаційне супроводження діяльності терористичних груп на території України.

"Слідству достеменно відомо, що кошти, отримані від продажу рекламного часу на вказаних каналах, дані фірми направляють на фінансування діяльності терористичних груп на території України", - заявляють у МВС.

"Наразі керівники трьох суб'єктів підприємницької діяльності отримали сповіщення про підозру у скоєнні злочинів, передбачених КК України", - інформує прес-служба.

Відповідно до постанови суду, на рахунки компаній накладено арешт (загальна сума – 90 мільйонів гривень), у їхніх офісах вилучено фінансову документацію та цифрові носії інформації.

Слідчі дії тривають.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив: "Я розумію можливість спекуляцій на даній темі з боку російських ЗМІ, а також окремих політичних сил України".

"Більш того, я беру до уваги той факт, що компанія "Торсат" водночас забезпечує і трансляцію телеканалу "Інтер". Але, за моєю вказівкою, Головне слідче управління МВС проводить слідчі дії по відношенню до представників російських телеканалів таким чином, щоб не перешкоджати мовленню та трансляції українського телеканалу "Інтер", - сказав він.

"Слідство буде проведено ретельно та в повному обсязі у відповідності із законом – рішенням судів, санкціями на обшук та всіма іншими необхідними процедурами", - запевнив голова МВС.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: телеканал Інтер обшук 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим