Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

На "Інтері" вийде документалка "Перша світова. Справа Принципа"

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула5 листопада 2014 р., 12:49
На "Інтері" вийде документалка "Перша світова. Справа Принципа"

16 листопада телеканал "Інтер" покаже прем'єру історичного документального проекту власного виробництва "Перша світова. Справа Принципа".

Документальний фільм вийде в ранковому недільному праймі - об 11:00.

Проект приурочено століттю початку Першої світової війни, що відзначався у 2014 році. Раніше планувалося, що прем'єра відбудеться 11 листопада - в день закінчення Першої світової.

Фільм зняв інтерівський продакшн "07 продакшн". Автор фільму - Олена Єлагіна, режисери - Данило Сирих та Олексій Лябах, ведучий - Андрій Данилевич.

У стрічці йдеться про боснійського серба Гаврила Принципа, який увійшов в історію завдяки тому, що 28 червня 1914 року убив австрійського престолонаслідника Франца Фердинанда та його дружину, що стало формальним приводом для початку війни. Розповідь про життя Гаврила Принципа, його світогляд, нав'язливі ідеї, про вбивство Франца Фердинанда, загострення хвороби (туберкульоз кісток), ампутацію руки і болісну смерть у тюремній камері - в основі сюжету фільму.

"Але більш важливим напрямком в документальному розслідуванні всіх фактів і обставин того історичного періоду стає навіть не біографія терориста Гаврила Принципа, а те, які чинники впливали тоді на хід історії, чим керувалися державні діячі різних країн на початку ХХ століття, як стрімко змінювався світ, люди, їхні життя, свідомість", - йдеться в повідомленні каналу.

Знімальна група побувала в Сараєво (Боснія), де стався замах, у в'язниці міста Терезин (Чехія), де півтора року в одиночній камері просидів Гаврило Принцип, у фортеці Осовець (Польща), де відбувся найзагадковіший бій Першої світової між росіянами і німцями із застосуванням хімічної зброї (так звана "атака мерців"), у Відні (Австрія), де жив Франц Фердинанд, у Санкт-Петербурзі та Стамбулі.

У ході зйомок виявилося, що про Гаврила Принципа і вбивство Франца Фердинанда відомо далеко не все, тож творці фільму обіцяють відповісти на багато запитань.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телекритика
Теги: телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим