Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Нацрада скасувала попередження каналу "Інтер" за новорічний ефір

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула9 квітня 2015 р., 12:45
Нацрада скасувала попередження каналу "Інтер" за новорічний ефір

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала попередження, оголошене телеканалу "Інтер" 15 січня за скандальний новорічний ефір за участі Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова. Відповідне рішення Нацрада прийняла на засіданні 9 квітня.

Нацрада взяла на себе зобов'язання скасувати цю санкцію, уклавши 6 квітня мирову угоду з "Інтером", який оскаржував попередження в суді. 7 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва закрив провадження у справі, оскільки сторони уклали мирову угоду.

Нагадаємо, 15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу "Інтер" попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч. Тим же рішенням Нацрада призначила позапланові перевірки "Інтера", "1+1", ICTV, "України" і Tonis.

"Інтер" оскаржив рішення Нацради про санкцію, і в лютому суд на забезпечення позову зупинив дію попередження, адже влітку 2015 року очікується розгляд питання про продовження ліцензії каналу "Інтер" на аналогове ефірне мовлення в мережі УР-3.

18 лютого Нацрада п'ятьма голосами оголосила телеканалу "Інтер" друге попередження - за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної після моніторингу новорічного ефіру та винесення першого попередження. При цьому Нацрада взяла до відома наявність порушень в ефірі інших телеканалів - "1+1", ICTV, "Україна" і Tonis.

"Інтер" одразу заявив, що вбачає в діях членів Нацради політику рейдерства влади, а також повідомив, що готує звернення до суду і до Генеральної прокуратури України щодо дій Нацради.

Однак 5 березня стало відомо, що "Інтер" передумав судитися і подав заяву до Нацради про скасування санкції "оголошення попередження", і Нацрада призначила відповідну перевірку. 26 березня Нацрада скасувала це попередження каналу "Інтер".

2 квітня Нацрада вирішила піти на мирову угоду з телеканалом "Інтер" у справі щодо першого попередження і затвердила проект мирової угоди.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: ТК
Теги: телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим