Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

СТБ запускає спецпоект "Непрочитані листи війни"

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула5 травня 2015 р., 17:57
СТБ запускає спецпоект "Непрочитані листи війни"

5 травня телеканал СТБ запускає спеціальний проект інформаційної програми "Вікна-Новини" - "Непрочитані листи війни".

Це цикл сюжетів "про неймовірні історії воєнних часів", що включає документальні реконструкції та свідчення ветеранів.

Знімальна група програми "Вікна-Новини" провела копіткі пошуки архівів воєнного часу, в результаті яких недоставлені своєчасно листи воєнного періоду нарешті знайшли своїх адресатів. Журналісти побували в Одесі, Умані, Кам'янці-Подільському, Києві та Кривому Розі.

"Серед інших знімальній групі вдалося розшукати онука солдата Гаврила Воробйова з Кам'янця-Подільського та через 70 років повернути йому листа, який його дід написав у перші дні війни. Під час фашистської окупації всі листи з Головпоштамту Кам'янець-Подільського були вивезені до Австрії", - йдеться в повідомленні каналу.

Над циклом сюжетів працювали: журналіст Сергій Стеценко, режисер Денис Ярошенко, оператор Максим Мусіян, продюсер Юлія Вернигора.

Цикл "Непрочитані листи війни" виходитиме в ефір з 5 травня у випусках "Вікон-Новин" о 18:00 та 22:00.

Нагадаємо, що з 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик "Ветерани", присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia. Крім того канал СТБ випустив в ефір до дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ролик "Щоб пам'ятали", у якому знявся російський музикант Андрій Макаревич.

Державний комітет телебачення і радіомовлення рекомендував ЗМІ висвітлювати 70-ті роковини перемоги над нацизмом у Європі в дусі пам'яті та примирення, використовуючи методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, з якими можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

За ініціативи уряду український кінорежисер Олесь Санін ("Поводир") у взаємодії з Українським інститутом національної пам'яті зняв серію з 12 відеороликів, які демонструють роль України у перемозі над нацизмом у Європі під час Другої світової війни.

Телекомпанія "Ера" до дня пам'яті та примирення та дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почала показувати серію соціальних роликів власного виробництва "Останній день війни".

Телеканал "Інтер" 9 травня із 7.00 у прямому ефірі транслюватиме багатогодинний марафон "Наша Перемога", ведучими якого будуть Анастасія Даугуле і Роман Кадемін. Цього ж дня о 12.30 на "Інтері" відбудеться прем'єра документального спецпроекту власного виробництва "День Перемоги. Повернення". Герої фільму - учасники бойових дій та ветерани Другої світової війни. А увечері о 20:30 "Інтер" також покаже святковий концерт власного виробництва "Перемога. Одна на всіх". Також до 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні промо-команда телеканалу "Інтер" підготувала ролик за мотивами радянського фільму "В бій ідуть одні старі".

Телеканал ZIK у День пам'яті і примирення, 8 травня, наживо проведе тригодинний телемарафон "Друга світова: від війни до війни", присвячений 70-річчю завершення Другої світової війни на території Європи. Прямий ефір розпочнеться о 21:00 із двох студій каналу - київської та львівської.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: ТК
Теги: телеканал СТБ 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим