Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Прохання помилувати Савченко подали родичі загиблих на Донбасі журналістів

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула25 травня 2016 р., 16:25
Прохання помилувати Савченко подали родичі загиблих на Донбасі журналістів

Російські ЗМІ повідомляють, що прохання президенту РФ Володимиру Путіну про помилування Надії Савченко подали родичі загиблих на Донбасі журналістів ВДТРК (канал "Россия 1").

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

Як повідомили в Кремлі, родичі загиблих журналістів перед цим зустрічалися з головою громадського руху "Український вибір" Віктором Медведчуком.

"23 березня ви зустрічалися з Віктором Володимировичем Медведчуком і тоді за результатами цієї зустрічі звернулися до мене з проханням про помилування Савченко, яка засуджена російським судом", - цитує ТАСС промову Володимира Путіна на зустрічі з родичами загиблих журналістів.

"Я зараз не буду повертатися до тієї трагедії, в результаті якої ви втратили своїх близьких, хочу вам тільки подякувати за цю позицію і висловити надію, що подібні рішення продиктовані, насамперед, міркуваннями гуманізму, приведуть до зменшення протистояння у певній зоні конфлікту і допоможуть уникнути подібних жахливих і непотрібних втрат", - сказав Путін.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Надія Савченко відмовилася подавати прохання президенту РФ про помилування, заявляючи, що не вважає себе винною у загибелі російських журналістів на Донбасі. За попередніми даними, засуджені в Україні військовослужбовці ГРУ РФ Євген Єрофєєв і Олександр Александров подавали прохання про помилування, яке було задоволене Президентом України Петром Порошенком.

25-го травня відбувся обмін Надії Савченко на російських військовослужбовців. Станом на 15.00 стало відомо, що літак Президента України, на борту якого перебуває народний депутат Надія Савченко, приземлився Україні. Про це повідомив Петро Порошенко у себе в Twitter.

Надія Савченко в аеропорту "Бориспіль" під час спілкування з журналістам подякувала за підтримку. "Якби люди не говорили, то політики б мовчали вічно, тому дякую людям. Хочу сказати дякую тим, хто бажав мені добра, тому що завдяки вам я вижила. Дякую тим, хто бажав мені зла, тому що на зло вам я вижила. Дякую тим, хто був в байдужим, дякую за те, що не заважали", – сказала вона. "Я готова покласти своє життя на полі бою за Україну", – також заявила Надія Савченко, яку цитує "Радіо Свобода".

Як повідомляє російське видання "Коммерсант", остаточна домовленість про обмін української льотчиці Надії Савченко на російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова була досягнута в ході вчорашніх нічних телефонних переговорів в "нормандському форматі". У бесіді брали участь лідери Німеччини, Франції, Росії та України.

Літак з військовослужбовцями ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим приземлився в одному з аеропортів Москви, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

Нагадаємо, 18 квітня Колегія суддів Голосіївського районного суду Києва визнала винними російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна.

Після вироку стало відомо, що захист Надії Савченко обговорить свої дії щодо можливого обміну її на росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва із адвокатом ГРУшників. За словами її адвоката Іллі Новикова, обмін стане можливим після вступу вироку у законну силу в Україні (23 травня).

22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу "Россия 1" підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за "вбивство журналістів" присудили 18 років, за "замах на вбивство" мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону".

У червні 2014 року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Надію Савченко звинувачували у Росії за статтями Кримінального кодексу РФ про "вбивство" і "замах на вбивство" - за про нібито причетність до загибелі двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина 17 червня 2014 року під Луганськом під час мінометного обстрілу селищ Мирне і Металіст.

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту. Надія Савченко на суді у Росії не визнала себе винною і наголосила, що загиблі співробітники російських ЗМІ "винні в тому, що нехтували правилами безпеки". Вона також наголосила, що телеканал "Россия 1" використовував журналістів для підготовки брехливих репортажів про Україну.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: detector.media
Теги: Володимир Путін 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим