Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

"Я готовий до діалогу" - Роман Скрипін

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула20 січня 2016 р., 13:13
"Я готовий до діалогу" - Роман Скрипін

Екс-голова "Громадського телебачення" Роман Скрипін стверджує, що готовий до діалогу.

За словами Скрипіна, для організації збору коштів для "Громадського" використовувався його власний рахунок на PayPal. Це було зроблено для "диверсифікації надходжень та убезпечення їх від зовнішніх впливів - телеканал створювався в той час, коли в країні президентом був Янукович".

У той же час, Наглядова рада та загальні збори ГО "Громадське телебачення" вимагають повернути організації кошти, надати звіт про їх використання, а також передати права на доменне ім'я hromadske.tv.

Журналісти "Громадського" Богдан Кутєпов та Дмитро Гнап в коментарях у Facebook повідомили, що справа може йти про суму близько 150 тис. евро з PayPal та $38 тис. YouTube.

Наглядова рада стверджує, що строк виконання її вимог сплив 15 січня. Скрипін їх не виконав. Натомість повідомив, що створює "Громадське Київ" (регіональна версію "Громадського") на кошти, "що були зібрані та акумульовані за останні два роки зусиллями переважно закордонних українців з усього світу".

У "Громадському" занепокоєні можливістю нецільового використання коштів - фактично, за гроші, які належать ГО "Громадське телебачення" може бути профінансований проект, який не підзвітний ГО.

Якщо вимоги не буде виконано - у "Громадському" обіцяють задіяти правоохоронні органи як в Україні, так і в юрисдикціях країн, де були зареєстровані рахунки. Організація також наполягає на проведенні зовнішнього управлінського та фінансового аудиту та посиленні контролю за використанням бренду hromadske.

"Мені прикро, що серйозні звинувачення лунають через домисли та фантазії шановних членів Наглядової ради. Поспішні висновки зроблені без заслуховування інформації від мене", - зазначає Скрипін.

За його словами, він зустрічався з головою організації Наталею Гуменюк і пропонував шляхи вирішення конфлікту: "Я прийшов на зустріч з проектом протоколу, який дозволяв чітко зафіксувати дефініції, строки та відповідальність сторін. Але Наталя відмовилася підписувати будь-який документ, і на прощання показала вже заяву Наглядової ради".

Скрипін стверджує, що усі акумульовані кошти витрачалися виключно на потреби "Громадського", а не у власних цілях. "Я висловив готовність практично негайно перерахувати більшу частину коштів на будь-який наданий рахунок. Пообіцяв звести баланс залишків й перерахувати їх",- стверджує він.

Сторони дійшли згоди, що про це повідомлять членів Наглядової ради та членів організації. Щодо прав на домен hromadske.tv Скрипін готовий обговорювати його продаж, але не дарування.

Нагадаємо, вчора наглядова рада ГО "Громадське телебачення" (телеканал Hromadske.tv) повідомила подробиці конфлікту з одним із засновників телеканалу Романом Скрипіним. Скрипін контролює рахунки організації в платіжній системі PayPal, на який надходять добровільні пожертви для ГО "Громадське телебачення", а також екаунт YouTube, на якому накопичувалсь кошти від використання контенту телеканалу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим