Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

"Інтер" та "Україна" - лідери за кількістю "джинси" у період виборів до парламенту

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула10 листопада 2014 р., 18:34
"Інтер" та "Україна" - лідери за кількістю "джинси" у період виборів до парламенту

Телеканали "Інтер" та "Україна" стали лідерами за кількістю замовних матеріалів у період парламентської виборчої кампанії 2014 року.

Про це стало відомо із моніторингів, як проводила ГО "Телекритика" у період вересень-жовтень 2014 року.

У той же час, найчистіші новини виходили в ефірі Першого національного та 5 каналу.

Варто зазначити, що останні два тижні до виборів кількість політичної джинси на телеканалах різко зросла, а тема бойових дій на Донбасі відійшла на другий план.

Лідером "джинси" були "Інтер", "Україна" та ICTV. Вони розміщували в своїх новинах численні матеріали про партії і блоки, де надавали слово їхнім спікерам для промотування своїх політичних сил у вигляді популістських планів і для неаргументованої критики чинної влади чи політичних опонентів. Найчастіше політичний піар камуфлювали під "огляди передвиборчих подій".

Перший національний готував найбільш збалансовані сюжети, однак їх технологічна та візуальна якість залишалася низькою.

Також серед замовних матеріалів значно побільшало чорного піару. На "Інтері" та "1+1" чорний піар був регулярним.

Найбільше політичної джинси розміщав "Опозиційний блок".

Кількість джинси у підсумкових тижневиках була помітно нижчою, у порівнянні з новинами. Водночас запрошені до студії гості використовували можливість для політичної агітації за певні політичні сили.

"Ці вибори показали, що в Україні можна перемогти без "джинси". Приклад – "Народний фронт", який практично не використовував "джинси" на загальнонаціональних каналах, замінивши її масованою, креативною та дорогою рекламною кампанією, правильним позиціонуванням і... акуратною, ненав'язливою підтримкою окремих каналів (олігархів), - заявила голова правління ГО "Телекритика" Наталія Лигачова. – Але, як і раніше, неможливо перемогти без телебачення. Приклад – це провал "Громадянської позиції" Гриценка, який майже не вів кампанії на телебаченні. І явний успіх виборчого технологічного проекту "Заступ", який нічим, окрім нав'язливої присутності в телевізорі, не володів, але отримав результат вищий, ніж основна маса ідеологічних партій. Висновки: телебачення залишається важливим інструментом упливу на вибори. Тому Україні життєво важливі зміни в інформаційному законодавстві, які б підкріпили боротьбу з "джинсою" ентузіастів громадських активістів системною підтримкою державних егуляторних та правоохоронних органів".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим