Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

"Інтер" каже, що Княжицький і компанія тиснуть на канал

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула21 травня 2015 р., 12:08
"Інтер" каже, що Княжицький і компанія тиснуть на канал

Телеканал "Інтер" розцінює як прямий тиск на канал і непрямий тиск на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення заяви представників партії "Народний фронт" Миколи Княжицького, Андрія Левуса та Сергія Пашинського із закликами непродовження ліцензії каналу "Інтер".

"Напередодні засідання Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, на якому буде розглядатися питання про продовження ліцензій на право мовлення телеканалу "Інтер", представники партії "Народний фронт", народні депутати Княжицький, Левус та Пашинський, виступили з брехливими та провокаційними заявами, які здійснюють прямий тиск на телеканал "Інтер" та непрямий тиск на регуляторний орган у галузі телебачення", - йдеться в заяві "Інтера".

На думку "Інтера", "партія "Народний фронт" під вигаданими приводами здійснює наступ на свободу слова в Україні, намагаючись реалізувати сценарій рейдерської атаки та незаконного захоплення першого за популярністю загальнонаціонального українського телеканалу".

"Інтер" звертає увагу на те, що представники партії "Народний фронт" закликають людей до пікетування будівлі Нацради на сторінках соціальних мереж та в публікаціях "кількох заангажованих ЗМІ".

"Ми розцінюємо такі кроки, як тиск на свободу слова і системний наступ на незалежні ЗМІ, пов'язаний із матеріалами про корупцію в уряді, які виходять у новинах на телеканалі "Інтер". Ми протестуємо проти незаконних спроб захоплення телеканалу представниками "Народного фронту", що суперечить демократичним принципам", - йдеться в заяві.

20 травня народний депутат від "Народного фронту", голова парламентського Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький заявив, що телеканал "Інтер" не має законних підстав для продовження ліцензії на мовлення.

Зауважимо, що розгляд заяви телеканалу "Інтер" про продовження ліцензії на ефірне мовлення на мережі УТ-3 (389 передавачів), строк дії якої спливає 1 липня, міститься в порядку денному засідання Нацради 21 травня.

"Усі засновники каналу "Інтер" є іноземними юридичними особами. Закон забороняє видавати ліцензію іноземним телерадіоорганізаціям, закон забороняє видавати ліцензію компаніям, які були засновані державними та іноземними юридичними особами. Канал "Інтер" був заснований Фондом держмайна та російським каналом "ОРТ". Тому видавати ліцензію телеканалу "Інтер" категорично заборонено", - вважає пан Княжицький.

Нагадаємо, 7 квітня пан Княжицький від імені "Народного фронту" наполягав на виступі з парламентської трибуни генерального прокурора, який повинен відреагувати на депутатське звернення й озвучити повну і правдиву інформацію щодо власників телеканалу "Інтер".

Фракція "Народний фронт" наполягає на прийнятті законопроекту № 2537 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення" Миколи Княжицького, який пропонує цим законопроектом передати частоти "Інтера" культурно-освітньому каналу суспільного мовлення

30 березня група депутатів від "Народного фронту" попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск "Народного фронту" на опозицію, а телеканал "Інтер" розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

14 квітня стало відомо, що Генпрокуратура розслідує викуп частки "Інтера" у "Первого канала" компанією GDF Media Limited і Inter Media Group Limited Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна як фінансування терроризму. Крім того у прокуратурі в іншому кримінальному провадженні розслідують можливу підробку підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу "Інтер".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: ТК
Теги: Микола Княжицький телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим