Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

У Тольятті затримали знімальну групу телеканалу "Інтер", яка знімала родичів полонених військових

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула23 травня 2015 р., 00:08
У Тольятті затримали знімальну групу телеканалу "Інтер", яка знімала родичів полонених військових

22 травня у місті Тольятті (Самарська область, Росія) затримано знімальну групу московського корпункту програми "Подробности" каналу "Інтер" - журналіста Данила Русакова і оператора Віталія Коваленка.

На 19:05 за київським часом журналістів без пояснень утримували в районному відділенні поліції міста на вулиці Автобудівників, 55. Оператор "Інтера" Віталій Коваленко є громадянином України.

Про своє затримання Данило Русаков встиг повідомити до Києва по телефону, зараз мобільного зв'язку з ними немає.

Знімальна група "Подробностей" вирушила в Тольятті, щоб розшукати родичів затриманих на території України спецпризначенців з Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, проте зробити цього не встигли.

Заступник директора новинного продакшну НІС, що виробляє інформаційно-аналітичні програми для "Інтера", Ігор Шувалов повідомив "Телекритиці", що станом на 19:55 і журналіст, і оператор перебувають у поліції. "Хлопці намагаються повернути собі телефони. Як тільки їм це вдасться - ми виведемо їх в ефір - чи в "Подробностях", чи в "Чорному дзеркалі"", - сказав пан Шувалов.

Пан Шувалов підтвердив, що знімальна група приїхала до Тольятті знімати родичів та знайомих російських військових, полонених в Україні. "Їм закидають, що вони нібито знімали військову частину, що заборонено законом. Але вони не знімали військової частини, що легко довести, показавши відзняті матеріали", - запевнив пан Шувалов.

Ігор Шувалов висловив обурення тим, що на території Росії вдруге за останні дні (перший раз - 21 травня на території окупованого Росією Криму) затримують знімальну групу "Подробностей", після чого довго триває перевірка документів, встановлення осіб, перевірка відзнятого відео. Він висловив сподівання, що цього разу після перевірки документів і відео журналіста й оператора чимскоріше відпустять.

Разом з Данилом Русаковим і Віталієм Коваленком також був затриманий журналіст російського телеканалу "Дождь" Тимур Олевський. Варто відзначити, що всі журналісти мають акредитацію МЗС Росії, а Данило Русаков і Тимур Олевський є громадянами Російської Федерації.

Нагадаємо, сьогодні, 22 травня у Тольятті (Росія) поряд з військовою частиною, в якій служили затримані на території України громадяни Росії, спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв, був затриманий журналіст телеканалу "Дождь" Тимур Олевський. Тимура Олевського відвезли у відділення поліції. Співробітники військової частини забрали і не повертають його документи. Вони припускають, що журналіст знімав на камеру режимний об'єкт - військову частину. За словами кореспондента, він просто перебував поруч, зйомку здебільшого не здійснював. Співробітники поліції сказали, що повезли журналіста "писати пояснювальну".

Як зазначає телеканал, Тимур Олевський знімав репортаж на завдання редакції про взятих у полон на території України російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

Нагадаємо, що вранці 21 травня в Армянську, на адміністративному кордоні контрольованого Росією Криму і материкової України, російські поліцейські затримали машину, в якій їхали журналісти каналу "Інтер" в Криму Юлія Крючкова і Віталій Зятковський. Крім того, були затримані четверо українських активістів, серед яких Леонід Кузьмін і Вельдар Шукурджиєв. Як повідомили активісти Українського культурного центру, їх затримала поліція при спробі зробити селфі у вишиванках.

Пізніше стало відомо, що українського активіста Леоніда Кузьміна, ще двох активістів, а також оператора телеканалу "Інтер" в Криму Віталія Зятковського відпустили після допиту в РВВС міста Армянська (Крим). Журналістка каналу Юлія Крючкова та інші активісти знаходились в будівлі російської поліції у Криму, їх по черзі допитували.

Після кількагодинного допиту правоохоронці російської окупаційної влади Криму відпустили двох журналістів телеканалу "Інтер" і чотирьох українських активістів. Журналістка каналу Юлія Крючкова сказала, що "всі п'ять годин силовики встановлювали наші особи, незважаючи на те, що ми пред'явили посвідчення й акредитацію МЗС Росії". Вона додала, що, зі слів російських правоохоронців, вони були затримані через наявність заборонених предметів в автомобілі групи. Журналістка повідомила, що затриманих сфотографували, взяли відбитки пальців, але обвинувачень не пред'явили.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: ТК
Теги: телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим